„Rudenėlis“ minėjo Jonines

Tradiciškai paskutinį mėnesio pirmadienį klubo „Rudenėlis“ nariai renkasi viešosios bibliotekos atradimų erdvėje. Pabūti, pabendrauti, sužinoti, prisiminti… Šį kartą senjorai rinkosi prie bibliotekos ir vyko aplankyti anapilin išėjusios klubo narės Filomenos Ilgūnienės kapo uždegti žvakelės, pamerkti gėlių, sukalbėti maldos, sugiedoti klubo himną, kuriam parašė muziką velionė Filomena.

Vėliau, einant prie Ilgio ežero švęsti Joninių, klubo vadovė Rita Čiučiurkienė parodė, kaip elgtis su šiaurinėm lazdom, papasakojo kaip derinti maistą ir visada būti sveikiems ir žvaliems. Šis pokalbis buvo skirtas dar balandžio mėnesį turėjusiai vykti popietei „Gyvenkime sveikiau“. Pasportavę senjorai šventė Jonines, susitikimo tema – „Joninių paparčio žiedas“. Liaudyje sakoma, kad vidurvasario burtai yra ypatingi ir Joninių diena yra ypatinga. Saulė, keliaujanti dangumi kažkiek laiko sustoja dar kartą pasižiūri į mus, į augalus. Po Joninių, kaip žinome, ji pradeda keliauti keliais žingsneliais žemyn, tai šitame etape bet koks dalykas gali įgauti magiškų savybių. Todėl surinkta puokštė iš devynių žolynų, iš devynių laukų, gali padėti išgyti bet kokią ligą ir su tais augalais galima spėti ateitį. Klubo nariai maudėsi Ilgio ežere, pynė Joninių vainikus, juos mėtė ant medžių šakų, leido į ežerą tikėdamiesi, kad išsipildys jų svajonės. Dainavo lietuvių liaudies dainas, būrėsi iš ramunės, ieškojo paparčio žiedo taip pat tikėdami kažko ypatingo. Einant popietei į pabaigą klubo nariai klausėsi Vilhelminos Stukienės  skaitomas savos kūrybos eilių apie Jonines, gamtą. Puikaus oro, linksmų emocijų vedini „Rudenėlio“ nariai neskubėjo skirstytis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.