Liepos 6-oji Mielagėnuose

Mielagėnuose Valstybės diena paminėta miestelio aikštėje prie laužo. Su sveikinimu į susirinkusius kreipėsi Mielagėnų seniūnas Adas Trakymas. Prieš iškilmingai nuskambant Tautiškai giesmei, buvo pasveikintas varduvininkas Mindaugas Milinavičius, dainavo ansamblis „Dainoriai“, į aikštę rinkosi vis daugiau žmonių, kurie jungėsi prie dainuojančiųjų, o Himną giedoti sustojo per pusšimtį mielagėniškių ir jų svečių. Simboliškas sutapimas: skambant žodžiams „Tegu saulė Lietuvos tamsumas prašalina…“ visų akys pakilo į dangų, iš kur sparnu pamojo praskrendantis lėktuvėlis ir jį lydintys paukščiai. Buvo ir kita graži nesurežisuota akimirka – kaimyninės Krikonių bendruomenės automobilių kortežo pasveikinimas.
Nuskambėjus tautiškai giesmei, tęsėsi bendravimas gurkšnojant žolelių arbatą su medumi, vaišinantis Klebono dovanotu šakočiu, ir dar ilgokai skambėjo dainos.
Ilgai laukto lietaus atgaivintas vakaras buvo jaukus ir šiltas.

Rima Misiūnienė,
Ignalinos viešosios bibliotekos Mielagėnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.