Rudens spalvų paletė

Spalio 14 d. Vidiškių darželio vaikučiai  atskubėjo į kūrybinių užsiėmimų popietę bibliotekoje  „Rudens spalvų paletė“. Šį kartą bibliotekininkė pasiūlė kurti mandalas. Kūrybai naudota  įvairi  gamtinė medžiaga: kaštonai, gilės, įvairių medžių lapai,  uogos, džiovinti augalai. Vaikai kibo į darbą. Auklėtojos Irutės Drūteikienės padedami, tarpusavyje pasitardami, mažieji derino kaštonus su uogomis, sausas gėles ir medžių  lapus. Jungė  juos į įvairias linijas, derino spalvas, kūrė ornamentus. Bibliotekininkė Dalė vaikučiams paaiškino, kad mandalos kūrimas,  tai lyg savotiška  meditacija, kuri suteikia ramybę, padeda susikoncentruoti. Mandalas  gali kurti kiekvienas, kuris neabejingas menui  ir grožiui. O ruduo, kai aplinkui tokia įvairi spalvų gama, kūrybai ypač tinkamas metas. Vėliau visi  džiaugėsi  savo ir  draugų sukurtais meniškais darbeliais.

Bet  kokia gi popietė be linksmosios dalies? Sukūrę po mandalą, vaikučiai žaidė įvairius žaidimus,  minė mįsles, ir netgi  patys vaidino linksmą  K. Borutos pasaką „Dangus griūva”.

Po edukacijos, parko skverelyje  parengta   maža parodėlė. Tegul ja pasidžiaugia ir praeiviai.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.