Pristatyta Ingridos Jakubavičienės knyga „Ponios Smetonienės virtuvė“

Saulėtą spalio 23 d. popietę Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka pakvietė į susitikimą su kraštiete, istorike, humanitarinių mokslų daktare Ingrida Jakubavičiene. Ingrida šį kartą į Ignalinos biblioteką atvyko pristatyti, kartu su bendraautore, tarpukario Lietuvos stalo kultūros, pobūvių programų tradicijų tyrinėtoja Jolita Bernotiene, išleistą knygą „Ponios Smetonienės virtuvė“. Ši knyga – tai pažintis su pirmąja Nepriklausomos Lietuvos valstybės ponia – Sofija Smetoniene. Istorikė labai vaizdingai ir šiltai pasakojo apie moterį, kuri gyvenime buvo dvarininkaitė ir ūkvedė, žmona ir mama, Prezidento partnerė ir patarėja, diplomatė ir visuomenės veikėja, šeimininkė ir aistringa kortuotoja, bėglė ir emigrantė. Antaną Smetoną išrinkus Nepriklausomos Lietuvos prezidentu, Sofija Smetonienė kūrė Prezidento rūmų etiketą, puoselėjo diplomatinius ryšius su Kaune rezidavusiais užsienio šalių atstovais.

Pristatydama knygą, autorė pasakojo ne tik istorinius faktus, bet ir apie to meto prezidentienės virtuvės subtilybes. Virtuvės, kurioje virė intrigos ir barščiai, liejosi politinės aistros ir krupnikas, kvepėjo kava, prancūziškais parfumais ir tabaku. Vaizdžiai pateikė tarpukario inteligentijos gyvenimą su visomis jo spalvomis.

Renginio dalyviai susidomėję klausėsi lektorės, smalsavo apie pačią ponią Smetonienę, apie sklidusias to meto kalbas ir kiek jos buvo tikros.

Dėkojant už įdomų knygos „Ponios Smetonienės virtuvė“ pristatymą, buvo palinkėta, kad Ingrida Jakubavičienė parašytų dar ne vieną knygą.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.