Forumas senjorams

Lapkričio 26 d. Ignalinos bibliotekoje visuomeninės organizacijos „Senjorų pasaulis“ nuotolinis renginys – forumas senjorams „Būkime veiklūs“. Organizacijos tikslas – parodyti, kad amžius neturi jokių ribų ir, kad pradėti naują veiklą nėra „misija neįmanoma“.

Šis forumas – pirmasis tokio pobūdžio renginys, kuriame savo mintimis dalijosi senjorų labui dirbantys, kuriantys ir veiklas organizuojantys  prof. Boguslavas Gruževskis, kunigas Algirdas Toliatas, „Sidabdinės linijos autorė Kristina Čiuželienė, žurnalo „60+“ įkūrėja Laura Balčiūtė ir kiti. Šie žmonės dalinosi įvairiomis mintimis bei projektais, kadangi susiduria su vyresnio amžiaus žmonių problemomis, žino jų poreikius. Senjorams svarbu yra atrasti arba pradėti naują veiklą, kad dėl amžiaus nepatirtų vienišumo  ar socialinės atskirties jausmo.

Organizacija „Senjorų pasaulis“ ir biblioteka yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį.

Lapkričio 26 d. vyko klubo „Rudenėlis“ senjorai rinkosi bibliotekoje pasiklausyti organizacijos „Senjorų pasaulis“ nuotolinio renginio-forumo. Juk vienišumas, socialinės atskirties jausmas paliečia kone visus. Pertraukos metu senjorai sveikino klubo narę Vilhelminą Stukienę su gimtadieniu, sakė sveikinimo žodžius, giedojo Vilhelminai ilgiausių metų, vaišinosi saldainiais. Einant popietei į pabaigą sužinoję naujos, naudingos informacijos senjorai linkėjo vieni kitiems sveikatos ir žadėjo vėl susitikti bibliotekoje.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.