Meilė Tėvynei – maldoje, poezijoje ir dainoje

Dysnos bibliotekos bibliotekininkės Vandos Laurinavičienės iniciatyva, Dysnos koplyčioje kovo 13-tą vyko popietė „Meilė Tėvynei – maldoje, poezijoje ir dainoje“, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Ukrainos palaikymui. Popietė prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo kunigas Antanas Domeikis. Po mišių skambėjo Lietuvos himnas, klausėmės Arūno Sekono ir Jūratės Sereičikienės atliekamų dainų „Sudainuokime Lietuva“, „Daina Ignalinai“. Lina Miškinienė skaitė Valės Ragauskaitės-Laurynėnienės eilėraštį „Malda“, renginio vedėja Stasytė Baranauskienė skaitė kraštietės Ritos Dikovič posmus, o Jūratė Sereičikienė – ukrainiečio poeto Taraso Ševčenkos eiles.

Tylos minute buvo pagerbti žuvusieji Ukrainos laisvės gynėjai. Renginio pabaigoje Arūnas ir Jūratė sugiedojo Ukrainos himną, po kurio ne vienas braukėme ašarą. Bibliotininkė Vanda dėkojo kunigui ir visiems dalyviams. Atlikėjams įteikė žydinčių žibuoklių vazonėlius. Dėkojame Dysnos bendruomenės pirmininkei Jolantai Jurėnienei už koplyčios papuošimą.

Mildos Laurutėnaitės informacija ir nuotraukos

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.