Knyga – tai indas, kuris mus pripildo, bet pats netuštėja

Balandžio 26 dieną Dietkauščiznos bibliotekoje vyko literatūrinė popietė „Knyga – tai indas, kuris mus pripildo, bet pats netuštėja“, skirta Nacionalinei bibliotekų savaitei. Klubo „Skaityk, dalinkis…“ nariai aptarė dvi knygas. Pirmoji – Kazio Borutos romanas „Baltaragio malūnas“, pagal kurį yra pastatytas ir muzikinis filmas „Velnio nuotaka“. Pagrindinė knygos  mintis, kurią pabrėžė klubo skaitytojai, ta, kad  vaikantis netikrų ir laikinų vertybių,  ne tik pats pražiopsai, kas tikrai svarbu, netenki visko, net pražudai mylimus žmones.  Visiems patiko tautosakos motyvai susieti su lietuvių liaudies pasakų personažu velniu Pinčiuku.

Antroji knyga –  autobiografiniais motyvais paremtas  Erikos Umbrasaitės pasakojimas  „Moteris katė ir jaunas mėnulis“. Skaitytojus kūrinys patraukė tuo, kad rašytoja  daug šviesos ir džiaugsmo moka atrasti kasdienėse smulkmenose ir, kad norėdami būti laimingi, turime išmokti dėkoti ne tik už žiedus, bet ir už spyglius. Tikras gyvenimas kartais siūlo daug įdomesnį scenarijų nei išgalvota istorija knygoje ar kine. Tereikia mokėti skaityti visatos ženklus ir žiūrėti į pasaulį smalsia širdimi.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.