„Norint sukurti – reikia nebijoti“

Gegužės 10 d. viešojoje bibliotekoje lankėsi aktyvus keliautojas, tekstų kūrėjas, fotografas, tapytojas, Užupio ambasadorius Marius Abramavičius Neboisia. Jis pristatė ne tik naujausią savo knygą „Šiaurinės šinšilos polėkiai“, tačiau kalbėjomės ir apie kitas kūrėjo knygas, tapybą, keliones, fotografiją ir projektus, kuriuose jis dalyvauja. Autorius paskaičiavo, kad tai yra 9-oji jo knyga, bet labai skiriasi nuo kitų, kadangi čia surašyti ilgus metus kaupti tekstai, kurie yra intriguojantys, žaismingi, linksmi. Kaip teigia autorius, tai tekstai, kaip išgirdimai – svarbu ne tik klausytis, bet ir išgirsti, pačiupti tuos žodžius sakinius ir juos užrašyti. Visiems buvo įdomu, kas gi yra ta šiaurinė šinšila – „tai super lyrinis herojus, toks minkštas sutvėrimas, kuris gyvena šiaurėje, yra lyriškas, nenuspėjamas“. „Šitą knygą nebūtina skaityti nuo pradžios iki galo. Tiesiog atsiverčiate kur nors ir skaitote. Nes ji yra mažytėmis pastraipėlėmis. Galima – vienai dienai, galima – vienai valandai, galima – pusmečiui ar tik šiaip – nuotaikai pakelti“, – pasakojo Marius. Svarbu ir tai, kad knygoje yra nemažai paties autoriaus pieštų piešinių, bet kitaip nei kitose knygose, čia iliustracijos yra pieštinės, taip pat atsiradusios per ilgus metus paišant užrašų knygelėje ir pan.

Kalbant apie kitas Mariaus knygas svarbu pasakyti, kad jos atsirado kelionėse, kuomet autorius rašė dienoraštį, kad ir koks būtų pavergęs, vis tiek stengėsi aprašyti tai, ką matė, jautė. Taip išėjo kelios Mariaus nuotykinės knygos apie keliones į Iraną, Gruziją, Azerbaidžaną, Tibetą.

Taip pat kalbėjomės ir apie fotografavimą, įvairias subtilybes, naujus metodus, kurios šiuo metu išbando Marius. Neliko nepastebėti ir aitvarai. Su bendraminčiais kėlęs vėliavas-aitvarus, rengiantis įvairias kūrybines dirbtuves, kvietė ignaliniečius ir šiais metais grožėtis aitvarais (apie renginį bus informuota). Šį mėnesį bibliotekos lankytojus džiugins Mariaus tapybos darbų paroda „Pojūčių spalvos“, kviečiame užsukti ir apsižvalgyti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.