Susitikimas su gamtininku

Gegužės 26 d. 11 val. naujojo Daugėliškio biblioteka pakvietė į susitikimą su Lietuvos nacionalinės ekspedicijos dalyviu, gamtininku, rašytoju LRT laidos vedėju Selemonu Paltanavičiumi. Susitikę prie mokyklos renginio dalyviai pasuko į seniai išnykusio dvaro parką, kur auga  šimatmečiai baltieji gluosniai. Norinčių pasivaikščioti su žinomu gamtininku susirinko nemažai, smalsiausi vaikai vis nešė gamtininkui augalus, klausinėjo svečią. Beeinat ant takelio nusileido karvelis keršulis, jis čia pat medyje susukęs lizdą. Pasivaikščiojimo metu nutiko netikėtas dalykas – vaikai pamatė tik ką gimusį stirniuką.  Gamtininkas kaip mat suskubo įspėti visus: „Tyliai apsigręžiame ir grįžtame… tik nelieskite jo rankomis. Jo mama kažkur šalia. Ji sugrįš“. Įkvėptas šio reginio Selemonas Paltanavičius parašė straipsnį „Vasaros stebuklas, kurio liesti nevalia“.

Knygų autorius savo knygas rašo ranka, ir tik vėliau tekstas yra surenkamas kompiuteriu. Rašyti autoriui nesunku, kiekviena knyga gimsta netikėtai iš laiškų, gamtos stebėjimų. Ir, žinoma, buvo pasirašomos knygos, jų buvo galima nusipirkti čia pat, prie mokyklos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.