„Rudenėlis“ paminėjo Motinos dieną

Gegužės 30 dieną „Rudenėlio“ nariai rinkosi į Ignalinos bibliotekos erdves susitikti, paminėti Motinos dieną. Motinos diena švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Ši šventė lietuviams žinoma dar nuo senų laikų. Motinos diena ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme, kaip ji išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Pavasarį, kai garbinama žemė, kad būtų derlinga, nepamirštamos ir motinos.

Popietės dalyviai dainavo, skaitė eiles, prisiminė savo vaikystę, motinas. Vėliau skambant armonikos garsams buvo šokami lietuvių liaudies šokiai. Klubo popietėje senjorams praleistas laikas buvo turiningas, mielas ir jaukus.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.