Startavo vaikų vasaros skaitymai

Birželio 15 d. Atradimų erdvėje prasidėjo garsiniai vaikų vasaros skaitymai, kurie jau tapo tradicija ir vyksta kiekvieną vasaros trečiadienį. Šį kartą skaitymus pradėti pasakojimo pagal Ievos Babilaitės tyliąją (bežodę) knygą „(Ne)vienas“ kūrimu. Edukacinės programos metu vaikai buvo supažindinti su tyliąja knyga bei jos skaitymo strategija. Kadangi knygoje tik iliustracijos ir nėra jokių žodžių, bibliotekininkės kartu su vaikais kūrė pasakojimą. Į pagalbą pasitelktas Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“ pasakojimams skirtas rinkinys.

Sukurta graži istoriją apie varniuką Luką, kuris buvo labai vienišas ir liūdnas. Tačiau kai tik varniukas susirado draugą,  šunį vardu Juodis, jo gyvenimas kaip mat pagerėjo, Lukas tapo linksmu ir laimingu. Juk su draugu galima žaisti, dūkti ir skrajoti padebesiais.

Sukūrę istoriją vaikai pasiskirstė į nedideles grupeles ir gavo užduotį padailinti šunį ir sukurti trumpą istoriją apie jį. Kaip vaikams sekėsi galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

Garsinių vasaros skaitymų susitikimai vyks kiekvieną trečiadienį nuo birželio 15 d. iki rugpjūčio 24 d. 11 val. Atradimų erdvėje arba bibliotekos kiemelyje.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.