Dalyvaukime lelijų parodoje!

Liepos 1- 15 d. Ignalinos viešojoje bibliotekoje  – jau gražia tradicija tapusi vasaros žiedų paroda IGNALINA LELIJA žiede. Šiais metais ją skirkime MINDAUGO KARŪNAI.

LELIJA – tai ypatingos gėlės, savo stambiais, išraiškingais žiedais bei aromatu traukiančios dėmesį pačiame vasaros įkarštyje. Stilizuotas lelijos žiedas puošia ne vienos dinastijos ar garsios giminės herbus. Lelijos ornamentas yra mėgstamas tradiciniuose lietuvių audimų, siuvinėjimo raštuose, apie jas dainuojama liaudies dainose. Apie tyrą ir švarią Ignalinos krašto gamtą kalba rajono herbe pavaizduotos trys baltosios vandens lelijos.

Tačiau kiek rūšių, spalvų ir atspalvių lelijų žydi mūsų darželiuose! Šią vasarą jos jau pradeda žydėti!

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.