Rytmetis skirtas pažinti gyvąją gamtą

Spalio 19 dienos rytmetį, rudenio lapais nubarstytu taku, į biblioteką atskubėjo Vidiškių gimnazijos pirmokėliai su savo auklėtoja Elena Abėciūniene. Tą dieną į biblioteką atvyko gamtininkas biologas Pranas Zubrickas. Vyko pažintinė pamoka, skirta Pasaulinei gyvūnų dienai paminėti.

Ar kada pagalvojote,  kad gyvūnai geba mylėti, mąstyti ir liūdėti?

Gamtininkas susirinkusiems paaiškino, kad kai kurie gyvūnai tikrai stebina savo gudrumu ir sumanumu. Kalbėtasi apie mažuosius draugus – tai šunis, kates ir kitus gyvūnėlius. Juos mes laikome savo namuose,  globojame ir jais rūpinamės.

Gamtininkas supažindino su Lietuvoje gyvenančiais žvėreliais ir paukščiais. Pasakojo kaip tapti jų draugu ir kaip negalima elgtis. Parodė gyvūnų nuotraukas,  bei papasakojo juokingų ir šmaikščių  istorijų iš gyvūnų gyvenimo. Vaikai dalijosi pastebėjimais, pasakojo kaip jie patys prižiūri savo augintinius ir kiek džiaugsmo jie suteikia visai šeimai. Jie suprato, kad gyvūnai turi teisę nejausti alkio ir skausmo, būtų globojami ir mylimi.

„Mes esame atsakingi už tuos, kuriuos prisijaukinome…“,- teigė A. de Sent-Egziuperi.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.