Būk saugus internete

Lapkričio 8 dieną Vidiškių bibliotekoje viešėjo Ignalinos rajono policijos komisariato pareigūnė Jurgita Zenkuvienė. Viešnia susirinkusiems papasakojo apie pagrindinius sukčiavimo būdus, pateikė naudingų patarimų, kaip elgtis atsidūrus apgavikų akiratyje. Ji aiškino ir rodė vaizdinę medžiagą, kokiais būdais pasitikrinti ar internete esanti informacija yra patikima, kur kreiptis internetinių patyčių, smurto ir kitais atvejais.

Policijos komisariato darbuotoja taip pat paragino saugoti savo privatumą socialiniuose tinkluose, viešai nepateikti informacijos, nuotraukų, kurios galėtų sudominti sukčius. Kad nereikia atidarinėti atsiųstų įtartinų nuorodų, nes už jų gali slypėti kenkėjiškos programėlės. Pareigūnė atsakė į visus susirinkusiųjų klausimus bei patarė, kaip elgtis ir kur kreiptis susidūrus su problemomis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.