Projektas „Europa skaito ir kuria. Pirmoji Europos skaitmeninė knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteka” pristatytas jaunimui

Lapkričio 11 d. Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos dalyvavo Lietuvos ir Latvijos jaunimo verslumo projekto renginyje „Kuriame savo verslo planą“, kuriame pristatė inovatyvų bibliotekos vykdomą „Erasmus+“ bendrojo ugdymo projektą „„Europa skaito ir kuria. Pirmoji Europos skaitmeninė knygų anonsų ir suaugusiųjų kūrybinių išraiškų biblioteka“.

Renginyje dalyvavusioms Lietuvos ir Latvijos jaunimo komandoms bibliotekininkės papasakojo apie projektą, jame dalyvaujančius žmones, pristatė  projekto dalyvių naudojamas programėles knygų vaizdo anonsams kurti. Taip pat pristatyta projekto įgyvendinimo metu sukurta internetinė platforma pirmajai Europoje tokio tipo skaitmeninei knygų anonsų bibliotekai. Šioje platformoje šešių šalių partnerių dalyviai iš Lietuvos, Italijos, Vokietijos, Slovėnijos, Graikijos,  Prancūzijos sukurs ir paskelbs 500 knygų anonsų. Šiuo metu jau paskelbti 242 knygų anonsai, keli iš jų buvo pristatyti renginio dalyviams.

Apie projektą jaunuoliams pasakojusi Dovilė sakė: „Kiekvienas iš jūsų gali pradėti kurti knygų anonsus ir sukurti kažką ypatingo, kas žino, gal vieną dieną tai bus verslo pradžia, realizacija, pagaliau dalis jūsų darbo. Galbūt vieną dieną galėsite tapti filmų režisieriumi, programinės įrangos kūrėju ar kinematografininku. Jei norite pradėti kurti kažką įdomaus ir ypatingo, nebūtina būti profesionalu. Skaitmeninių įgūdžių ir technologijų naudojimas gali sukurti jūsų ateitį.“

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.