Susitikimas su gamtininke Jūrate Pušinskiene

Vieną vėsią lapkričio popietę Kazitiškio bibliotekoje viešėjo gamtininkė Jūratė Pušinskienė. Pokalbis su atėjusiais į susitikimą užsimezgė iš karto, vos tik viešnia atvyko. Gamtininkė pasakojo apie dažniausiai gamtoje randamas vaistažoles, jų naudą sveikatai, kalbėjo apie tai, kaip jas derinti, kada vartoti, o kada geriau neužsiimti savygyda. Ji perspėjo, kad nereikia skubėti vaistažolių iš karto vartoti po kelias. Daugiausiai galima derinti tris arba keturias rūšis.

Susirinkusieji domėjosi kada tinkamiausias laikas rinkti vaistažoles, kad duotų daugiausia naudos žmogaus organizmui, kaip jas džiovinti. J. Pušinskienė rodė susirinkusiems pačios gaminamas arbatas, jų asortimentas didžiulis, nuo arbatų miegui iki skirtų imunitetui stiprinti ar spręsti odos problemas.

Pokalbis tęsėsi ir prie arbatos puodelio. Susirinkusieji kalbėjo apie savo ligas ir norėjo išgirsti iš gamtininkės patarimų, kaip jas gydyti. Kiekvienas galime padėti sau, tik reikia žinoti kaip ir kada susirinkti iš gamtos jos duodamas gėrybes.

Kazitiškio bibliotekos bibliotekininkė Dalia Koršul

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.