Gerųjų žodžių šviesa Mielagėnų bibliotekoje

Gerieji žodžiai ilgam išlieka mintyse, širdyse, popieriuje. Jų niekada nebūna per daug. Kartais jie susirikiuoja į poezijos eilutes, virsta daina. Sušilti Gerųjų žodžių šviesoje vis dar trumpėjančią lapkričio dieną susirinko Mielagėnų bibliotekos lankytojai.

Renginyje dalyvavo Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos literatų klubo „Lelija“ narės Indrė Gruodienė, Olga Paukštienė, Rimutė Skunčikienė bei moterų trio „Volungė“.

Pirmiausia buvo paminėta kraštietė, buvusi literatų klubo „Lelija“ narė, Onutė Černiauskaitė, kuriai šiais metais būtų sukakę 70 metų. Išliko jos eilėraščių sąsiuviniai. Skaitėme jos eiles, skambėjo ansamblio „Volungė“ atliekamos dainos , sukurtos pagal Onutės Černiauskaitės eiles, kurioms muziką kuria  „Volungės“ ansamblio narės  Angelija Taluntienė ir Aldona Černiauskienė.

Lyriškai graudoką nuotaiką sukūrė Olgos Paukštienės eilės ir dainos. Apie svarbiausias gyvenimo vertybes eilėmis prabilo Rimutė Skunčikienė. Šiek tiek vėluodama atskubėjo Indrė Gruodienė su gitara ir šviežiu pyragu rankose.

Savo kūrybos eilėraštį perskaitė ir Mielagėnų seniūnas Adas Trakymas, visoms dalyvėms dovanojęs po rožės žiedą.

Ruduo…
Gyvenimo ruduo priglaus visus.
Ruduo…
Širdis, pajutus meilę rudeninę vėl nubus.
Ruduo… Nuliūdęs klevas verkia lapais geltonais.
Ruduo… Jau greit žiema, o tu pavasario dairais…
(O. Černiauskaitė. Ruduo)

Rima Misiūnienė,
Mielagėnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.