Susitkimas su knygos „#fainiausia pasauly močiutė“ autore Živile Kropaite-Basiule

Gruodžio 2 d. Kazitiškio bibliotekoje vyko susitikimas su žurnaliste ir knygos „#fainiausia pasauly močiutė“ autore Živile Kropaite-Basiule. Knygos autorė džiaugėsi prieš susitikimą su skaitytojais aplankiusi močiutę Oną Butrimaitę-Laurinienę Kaniūkų kaime.
Partizanų ryšininkės ir politinės kalinės Onos Butrimaitės-Laurinienės istorija neleidžia pamiršti partizanų, kovojusių už Lietuvos laisvę. Daugelis pavardžių minimų knygoje žinomos kazitiškiečiams. Tai buvę kaimynai, giminės, draugai. Juk viskas vyko šalia Kazitiškio kaimo esančioje Ažvinčių girioje, Švedriškės, Jakėnų ir kituose kaimuose. Atrodo viskas buvo taip senai, bet skaitant knygą viskas atrodo taip gyva ir žiauru. „Ypač svarbu, kad galiu dar klausinėti ir tikslinti detales. Močiutė viską puikiai atsimena“, – sakė Ž. Kropaitė.

Ačiū Živilei Kropaitei-Basiulei, kuri užrašė močiutės O. Butrimaitės-Laurinienės gyvenimo istoriją.  Dar daug istorijų apie partizanų kovas Lietuvoje neužrašytų.  Jas turime išsaugoti ateities kartoms, kad baisūs įvykiai nepasikartotų.

Kazitiškio filialo vyresnioji bibliotekininkė Dalia Koršul

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.