Su volungėlių čiulbesiu

Sausio 26 dieną Vidiškių biblioteka pakvietė vietos darželio vaikučius į literatūrinį  rytmetį  „Su volungėlių čiulbesiu“, skirtą poeto, rašytojo Martyno Vainilaičio 90-osioms gimimo metinėms paminėti.

Atskubėjo „Gudručių“ ir „Smalsučių“ grupių vaikučiai su savo auklėtojomis. Bibliotekininkė Dalė supažindino vaikus su jo poeto  kūryba. Parodė knygeles, kurios yra bibliotekoje, skaitė vaikams eilėraščius iš poeto knygos „Juokų maišelis“.

Poetas pasakodamas apie save yra sakęs: „Iš pintinio lopšio išlipęs, išmokau dainuoti. Ir dainuoju lig šiolei. Girdžiu smilgų vargonus, matau, kaip vabaliukai šoka… Jau vaikystėje visi gamtos tvariniai man būdavo gyvi. Ir dabar gyvi. Net šalna, man regis, iš Mėnulio atkeliavusi  būtybė. Ir vėjas, ir lietus – gyvos būtybės.“

Vaikučiai pasiklausę eilėraščių, kurių dauguma virtę dainelėmis, sėdo atlikti užduočių. Išsirinkę  širdžiai mieliausią eilėraštuką jį iliustravo. Savo rankutėmis padarytą knygutę nuspalvino  tokiomis spalvomis, kokie buvo skaitomi eilėraštukai. Balti popieriaus lapai prisipildė sniego senių- besmegenių, boružėlių, musmirių ir baravykų pulkaunykų. Vaikučiai nupiešė ir ežių šeimynėlę, kuri  gyvena  po senąja miško  pušimi.

Martyno Vainilaičio eilėraščiai vaikams neabejotinai priklauso lietuvių vaikų literatūros aukso fondui. O linksmus ir su humoru parašytus  eilėraštukus vaikai noriai skaito ir mokosi. Su jais užaugo jau kelios kartos.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.