Dūkšto bibliotekoje paminėta Kovo 11-oji

Dar vis žiemišką kovo 10-0sios  popietę Dūkšto bibliotekoje  paminėta  reikšminga  Lietuvai data. Bibliotekininkė  Elvyra   prisiminė, kai būdama studentė 1989 metais, neramiais sąjūdžio laikais, sutiko  nusifotografuoti  su tautiniais drabužiais Vilniaus  mokytojų  namuose  prie  audimo staklių. Ši nuotrauka  atsidūrė „Vakarinių naujienų“ laikraštyje. Ji  išsaugojo  nuotraukos  iškarpą. Dalindamasi  prisiminimais, Elvyra renginio  dalyves  paragino pavartyti  savo  asmeninius albumus, kur galbūt yra nuotraukų, kurios  žadina  tų dienų prisiminimus. Tai  leistų atgaminti, kad ir nedrąsius, bet svarbius pirmuosius žingsnius laisvės link.

Vėliau buvo pristatyta dokumentinė vaizdinė  medžiaga,  kurioje  užfiksuoti valstybei  svarbūs  faktai,  kai 1990 m. kovo  11-tąją  Lietuva  tapo nepriklausoma. Šis   įvykis  iš esmės  sukėlė  sovietinės  imperijos  griūtį. Filmo  peržiūra  privertė  dalyves   susimąstyti ir, šių Ukrainos karo dienų akivaizdoje, pasvarstyti kokie  trapūs  buvo pirmieji žingsniai  ir kaip  galėjo  viskas pasibaigti.  Laisvė  gyventi  taikioje  padangėje, džiaugtis ir kurti  nepriklausomoje valstybėje yra pati  didžiausia  vertybė, todėl  ją reikia saugoti, branginti  ir vertinti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.