Susitikimas su rašytojomis

Verčiant paskutinius kovo mėnesio kalendoriaus lapelius Didžiasalio bibliotekos skaitytojai sulaukė dviejų garbingų viešnių – rašytojų Aldonos Ruseckaitės ir Gintarės Adomaitytės. Šiltame susitikime pristatyta ir naujausia A. Ruseckaitės knyga apie Vincą Mykolaitį-Putiną bei jo gyvenimo moteris. Renginį moderavusi dažna bibliotekos viešnia Gintarė Adomaitytė pasidžiaugė, kad Aldona Ruseckaitė yra buvusi „Meno bangų“ rezidencijų dalyvė. Įdomų pokalbį į kelias dalis dalino Didžiasalio „Ryto“ gimnazijos muzikos mokytojos Valentinos Sinkevič gitaros muzika ir dainos, o  V. Mykolaičio-Putino eiles skaitė ilgametis minėtos mokyklos direktorius, lietuvių kalbos mokytojas Tadas Jarmuška. Tadas pasidalino prisiminimais apie galimai rašytojų suvažiavime sutiktą rašytoją studentavimo metais. Jau daugelis bibliotekos skaitytojų yra perskaitę rašytojos knygas apie Žemaitę, Maironį, Salomėją Nėrį. Su nekantrumu tikriausiai skaitys ir knygą apie Vincą Mykolaitį-Putiną, nes pavadinimas labai jau intriguojantis, jį sudaro keturios raidės o kiekviena raidė reiškia svarbių jo gyvenimo moterų vardus: mamos, sesers, žmonos ir mūzos.

Aldona mano gerai pažįstanti suvalkietišką, santūrų, uždarą Mykolaičių šeimos būdą, kadangi pati kilusi iš to krašto, kaip sakė: „jei varna skristų“ būtų kažkur apie 12 kilometrų, jei keliu važiuotų – kiek toliau.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.