Bibliotekoje viešėjo rašytoja Ilona Ežerinytė

Gegužės 3 d. Ignalinos viešojoje bibliotekoje moksleiviai susitiko su  iniciatyvos „Metai su knyga“ jaunimo ambasadore rašytoja Ilona Ežerinytė. Paskaitoje „Kodėl skaityti yra gera?“ dalyvavo Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos 7 ir I klasių mokiniai. Jie kartu su rašytoja ieškojo atsakymo į šį klausimą. Kalbėjosi apie vaizduotę, kūrybiškumą, kaip svarbu stebėti pasaulį, pastebėti detales, kurios vėliau gali tapti netgi knygos, žaidimo ar kito kūrybinio darbo pagrindine mintimi. Juk skaitydami, mes kaupiame žodyną, tai padeda lengviau diskutuoti, prideda pasitikėjimo savimi.

Mokiniai renginio pradžioje gavo užduotį – į lapelį parašyti klausimą rašytojai. Už labiausiai  patikusį klausimą galima buvo gauti dovanų – naujausią Ilonos Ežerinytės knygą „Dabar Marselis“. Džiugu, kad rašytoja sulaukė įdomių klausimų tiek apie rašymą, tiek apie vaizduotę, o geriausio klausimo savininkei atiteko rašytojos knyga.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.