Susitikimas su Dringio Ragana Rimšės bibliotekoje

Minint Nacionalinę bibliotekų savaitę Rimšės bibliotekoje buvo organizuotas susitikimas su gamtos mokslų daktare, tyrėja, knygų apie atliekų rūšiavimą vaikams autore, poete Violeta Ivinskiene. Ji papasakojo apie savo kūrybą, darbą, pristatė knygas. Jai talkino ir pokalbį  moderavo buvusi kolegė ir jaunystės draugė Indrė Gruodienė.

Autorė papasakojo  apie savo mokslinio darbo Ekologijos institute tikslą, vargus ir plonybes, apie atliekų tvarkytojo darbą Vilniaus miesto savivaldybėje ir kaip kilo mintis rašyti ekologine tematika knygas vaikams. Violeta pristatė knygeles – pasakas vaikams apie elektroninių atliekų tvarkymą. Bet daugiausia dėmesio susilaukė jos jaunystės eilės iš rinktinės ,,Jausmų paletė“. Knygos pagrindinė tematika – meilės jausmas, tačiau daug eilėraščių skirta ir Ignalinos krašto gamtos grožiui. Beje, iliustracijas poezijos knygai piešė ji pati. Skaitytojams buvo atskleista intriga dėl Dringio Raganos slapyvardžio atsiradimo, papasakota daug įdomių istorijų ir nuotykių. Pristatyta ir  paskutinė knyga  ,,Padėkime Žemei” –  apysaka-vadovėlis jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams apie ekologines problemas. Šioje knygoje, kaip ir kitose, įdėtos Violetos daugiamečio praktinio darbo nuotraukos, likusias iliustracijas papildė ,,Žaliojo pasaulio“ laikraščio redaktorius Augustas Uktveris.

Vėliau skaitytojai turėjo galimybę pabendrauti su viešnia prie kavos puodelio, užduoti rūpimus klausimus ir išgirdo dar daug įdomių, linksmų istorijų iš Violetos Ivinskienės gyvenimo.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.