„Puslapių iššūkio“ apdovanojimai

Gegužės 25 d. bibliotekoje vyko akcijos „Puslapių iššūkis“ baigiamasis renginys – apdovanojimai ir žaidimai. Pelėda Paulė džiaugėsi ir stebėjosi tokiu vaikų aktyvumu skaitant knygas. Pelėda domėjosi kokios  knygos, kokie  personažai vaikams patiko, ką perskaityti pasiūlytų savo geriausiems draugams vasarą. Mokiniai, žinoma, labiausiai laukė akcijos rezultatų paskelbimo. O jie buvo tokie: visos trys klasės kartu per mokslo metus perskaitė net 63 117 puslapių! Taigi, su knyga vaikai praleido tikrai nemažai nuostabių akimirkų. Pelėda Paulė pasveikino ir įteikė diplomus bei dovanas laimėtojams. Trečiąją  vietą užėmė Tadas Lašinskas (4 c), Žymantas Ivanauskaas (4 b), Viktorija Lazauskaitė (4 a), antroji vieta atiteko Miglei Aidukaitei (4 c), Lėjai Martinkevičiūtei (4 b) ir Arminui Smagurauskui (4 a), pirmoji vieta – Lukui Zabolevičiui (4 c), Evelinai Patiejūnaitei (4 b), ir Medeinai Cicėnaitei (4 a). Taip pat Pelėda Paulė pasveikino ir įteikė diplomą 4 c klasei, kuri kartu perskaitė daugiausiai puslapių, net 28 888. Saldus prizas mokinių laukė mokykloje.

Po apdovanojimų laukė žaidimai ir linksmybės. Ketvirtokų klasės atskirose bibliotekos erdvėse dalyvavo žaidimuose ir atliko įvairias užduotis. Skaitykloje kūrė istorijas pagal gautas korteles. Kokių tik nebuvo istorijų: apie burtininkus, apie stebuklingą  gėrimą, apie katiną su riedučiais ir dar apie daug kitų įdomių negirdėtų dalykų. Smagiai vyniojo siūlų kamuolį, atskleisdami savo pomėgius ir dalindamiesi  jais su klasės draugais. Atradimų erdvėje ketvirtokams teko iš 3D spausdintuvu atspausdintų raidžių sudėlioti kuo daugiau ir įvairesnių žodžių. Taip pat mokiniai teisingai sudėti sukarpytą pasakos tekstą, čia reikėjo prisiminti lietuvių kalbos pamokas arba skaitytas pasakas.

Ketvirtokai smagiai praleido laiką bibliotekoje. Bibliotekininkės pakvietė juos vasaros metu nepamiršti knygų, taip pat dalyvauti garsiniuose skaitymuose, kurie prasidės jau birželio 21 d. Juk skaitymas lavina vaizduotę ir pildo žodyną.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.