Istorijos pamoka bibliotekoje

Karštą birželio 15-osios  popietę būrelis Grybėnų bibliotekos skaitytojų lankėsi Palūšės bibliotekoje esančioje  krašto ekspozicijoje. Pažymint Aukštaitijos ir Miko Petrausko metus čia buvo vedama istorijos pamoka. Renginio dalyvės džiaugėsi, ekspozicijos stende radusios pažįstamus veidus. Viena iš jų – buvusi Palūšės pradinės mokyklos mokytoja Janina Sergedienė.

Pamokos dalyvėms buvo pasiūlyta praktinė užduotis – surišti vyrišką kaklaraištį. Šią užduotį geriausiai atlikti pasisekė  Elenai Gudėnienei. Pasibaigus pamokai, pažintis su Palūše pratęsta prie Miko Petrausko paminklo ir neseniai pastatyto muzikinio suolelio. Rankiniu būdu pasigaminus elektros buvo galima pasiklausyti paties kompozitoriaus atliekamų dainų, o užkopus į kalnelį, aplankyta Palūšės šv. Juozapo bažnyčia.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.