Pokalbis apie aukštaitiškus gėlių darželius ir žolynus

Strigailiškio bibliotekoje rugpjūčio 11 d. vyko Aukštaitijos metams skirta popietė „Aukštaitiški gėlių darželiai ir žolynai“. Bibliotekos skaitytojos į renginį atėjo nešinos savo darželių bei lauko žolynų puokštelėmis. Buvo pristatyta spaudinių paroda apie vasaros gėles, kurios pagal gamtos ciklą ir žydėjimo laiką yra ilgadienės ir trumpadienės. Ilgadienės žydi vasaros pradžioje ir jos viduryje. Tai susiję su saule – iki Joninių ji pasiekia zenitą. Vasarai persiritus į antrą pusę – prasideda rudeninių – trumpadienių gėlių žydėjimas. Gėlės „jaučia“ dienos trumpėjimą ir tai yra signalas pražysti: jurginams, astrams, kardeliams ir kt.

Renginio metu, kartu su Ignalinos krašto folkloro ansamblio „Čiulbutė“ atlikėjomis, dainuota ir kalbėtasi apie vainiko, žolynų prasmę lietuviškose tradicijose.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.