Iššūkis ketvirtokams

Rugsėjo 1-ąją Mažylių skaityklos gyventoja pelėda Paulė ir bibliotekininkė Virginija lankėsi Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijoje. Joms buvo labai smalsu, kaip ketvirtokai praleido savo vasaros atostogas, ar labai pasiilgo klasės ir draugų ir, aišku, vadovėlių bei knygų. Pelėda Paulė domėjosi smagiausiais vaikų vasaros atostogų nuotykiais. Ji, kartu su bibliotekininke, pakvietė moksleivius būti drąsiais, kūrybingais, išmintingais ir dalyvauti „Puslapių iššūkyje“.   Šis iššūkis tai turiningas ir smagus užsiėmimas, jo tikslas – perskaityti kuo daugiau puslapių. Kiekviena klasė gavo po dėžutę, kurioje sudėtos iššūkio kortelės, jas vaikai pildys visus mokslo metus, o pavasarį pelėda Paulė suves rezultatus, vyks skaitymo šventė, apdovanojimai, vaikų lauks prizai ir siurprizai.

O kokia gi šventė be žaidimų – Pelėda Paulė pasiūlė vaikams, kartu su mokytoja ir tėveliais, sukurti nuotaikingą pasakojimą pagal korteles. Vaikai buvo drąsūs ir išradingi, o jų pasakojimas – labai stebuklingas, pilnas emocijų ir nuotykių. Taip pat vaikai galėjo pasitikrinti ar nepamiršo rašybos – dėliojo įvairius žodžius iš 3 D spausdintuvu pagamintų raidžių.  Šventė prabėgo nuotaikingai ir linksmai. Viešnios atsisveikino su ketvirtokais linkėdamos lankytis bibliotekoje.  Juk  biblioteka visai netoli mokyklos ir yra vieta, kurioje galima pabūti, skaityti, atrasti, susitikti, nusiraminti ir džiaugtis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.