Romantiškas vakaras Mielagėnuose

Janinos Degutytės eilėraštis „Rugpjūtis. Miesteliai“ tapo leitmotyvu Mielagėnuose vieną rugpjūčio šeštadienį vykusiam renginiui „Po tėviškės dangum“, kuriame buvo paminėtos poetės 95-osios gimimo metinės. Skambėjo moterų vokalinio trio „Vėtrungė“ dainos. Viena jų  – sukurta pagal J. Degutytės eilėraštį „Klevų viršūnėse rudens naktis sustojo“. Gal ne visi net ir žino, kas tos dainos žodžių autorius. Tiesa, dainoje žodžiai truputį pakeisti.

Mielagėnų miestelyje vasaros vakarais paprastai būna tylu. Tik tą rugpjūčio šeštadienį jis atgijo nuo džiugaus šurmulio. Žmonės rinkosi pasiklausyti moterų trio „Vėtrungė“ koncerto. Žiūrovų susirinko tiek, kad, pritrūkus kėdžių, teko neštis suolus iš bažnyčios.

Romantiška nuotaika tą vakarą užvaldė susirinkusius, kurie nagailėjo plojimų „Vėtrungei“ – Valentinai Sinkevič, Lenai Špakovai ir Daliai Sulienei. Renginys vyko špitolėje – senoviniame pastate, kurio mūro sienose atsispindi istorija, siekianti Napoleono žygį per mūsų kraštą. Neįprastą, niūroką pastatą pagyvino Jolantos Laucevičiūtės sukurtos augalų kompozicijos, kurios negalėjo likti nepastebėtos. Net ir gamta įsiliejo į bendrą visa apgaubiančią nuotaiką: po ilgos sausros netikėtai prapliupęs lietus su žaibų blykstėmis vis nušviesdavo pilną žiūrovų salę, griaustinis susiliejo su plojimais.

Rima Misiūnienė, Mielagėnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Vasarvidžio atokaitoje
Maži miesteliai
Su piliarožėm – lig stogų,
Su liepom – ligi balto dangaus,
Su verandom – kur popiete miega vaikai ir žaislai.
Taip tylu,
Taip toli
Nuo didžiųjų kryžkelių, stočių, aerodromų.
Maži miesteliai
Kaip grūdai
Sunkioj palinkusioj varpoj.
Rugpjūtis.
(Janina Degutytė. Rugpjūtis. Miesteliai)

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.