Moksleiviai Europos kalbų dieną minėjo bibliotekoje

Ignalinos viešojoje bibliotekoje rugsėjo 27 ir 28 d. lankėsi Ignalinos Č. Kudabos gimnazijos ketvirtokai (pradinukai). Pirmiausia vaikai dalyvavo Kahoot žaidime, skirtame paminėti Europos kalbų dienai. Pasiskirstę komandomis arba individualiai atsakinėjo į klausimus apie Europos kalbas. Sužinojo, kad belaidė technologija Bluetooth leidžia įrenginiams bendrauti tarpusavyje esant nedideliam atstumui tarp jų. Pasirodo,  ji pavadinta X a. valdžiusio Danijos karaliaus garbei. Pasak legendos, šis karalius, sujungęs Daniją ir Norvegiją, turėjo keistą dantį (angl. blue tooth – „mėlynas dantis“.

Po žaidimo, su mokiniais kalbėta apie skaitymą, kaip sekasi vykdyti akcijos „Puslapių iššūkis“ užduotį. Bibliotekininkės pristatė aktualias, įdomias ir įtraukiančias knygas.  Vaikai rinkosi labiausiai patikusią, atsivertę nurodytą puslapį skaitė tekstą. Tada, pasitelkdami kūrybiškumą, iš to teksto kūrė 5 žodžių sakinį. Sugalvojo net ne po vieną sakinį, o labiausiai patikusį ir taisyklingą užrašė lentoje. Valanda bibliotekoje prabėgo greitai ir smagiai.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.