Prasminga viešnagė Gulbenės bibliotekoje

Rugsėjo 18– 25 d. Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Sekonienė ir laikinai einanti Išteklių formavimo ir inovacijų skyriaus vedėjo pareigas Lina Jakubsevičienė dalyvavo tarptautinio projekto ,,Neformalusis švietimas bibliotekoje – galimybė kiekvienam“ pagal programą „Nordplus Adult 2021 susitikime. Šio Latvijos Gulbenės regiono bibliotekos projekto partneriai Ignalinos rajono savivaldybės viešoji ir Estijos Tartu viešoji bibliotekos.

Gulbenės biblioteka turi stiprų gyventojų ir bibliotekininkų mokymų centrą,  atlieka metodinio vadovavimo funkciją kelių kaimyninių viešųjų bibliotekų darbuotojams. Kolegos supažindino Ignalinos bibliotekininkes su patvirtintomis mokymo programomis. Ypač įdomi pasirodė programa, skirta krašto pažinimo ir šeimos genealoginio medžio sudarymui. Turiningi pokalbiai, diskusijos, dalyvavimas edukacijose, kultūrinio pažinimo programa suteikė žinių ir patirčių, kurios prisidės prie paslaugų tobulinimo Ignalinos viešojoje bibliotekoje. Ignalinietės ir Tratu bibliotekininkės taip pat pristatė savo įstaigas, dalinosi darbo suaugusiųjų švietimo srityje patirtimi. Neapsiribota vien bibliotekine veikla, aplankyta Liaudies meno studija „Sagša“, Stamerienos pilis, Gulbenės krašto istorijos ir meno, Geležinkelio muziejai, Druvenos, Gaujasreveli bendruomenių centrai, kuriuose vyksta įvairiausios edukacijos ir dėmesio verti užsiėmimai suaugusiems.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.