„Eterio sūkuriai“ Kazitiškio bibliotekoje

Spalio 3 d. Kazitiškio bibliotekoje įsisuko sūkuriai, tik ne vėjo, o „Eterio sūkuriai“. Tai tarptautinio fotografijos plenero, vykusio gegužės 13–19 d. Ignalinos krašte fotografijų paroda. Parodos atidaryme dalyvavo šio projekto sumanytojas ir Ažvinčių Meno Centras įkūrėjas Marius Abramavičius Neboisia. Jis susirinkusiems papasakojo apie plenero dalyvius – fotografus  iš Lietuvos ir Sakartvelo. Fotografuota įvairiomis technikomis, todėl nuotraukos skirtingos, bet jas jungia mūsų krašto gamta ir žmonės. Kaip pasakojo projekto partnerės Daugėliškio krašto bendruomenės pirmininkė Indrė Gruodienė, kiekvienas kraštas, kiekvienas kaimas turi savo perliukų. „Turime juos atrasti, su jais bendrauti ir parodyti kitiems“, – renginio metu kalbėjo  I. Gruodienė, juk nuotraukose esantys Daugėliškio krašto žmonės ne iš karto sutiko būti fotografuojami.

Marius Abramavičius džiaugėsi projekto veiklomis, pasidalijo ir ateities planais. Papasakojo apie tris mėnesius trukusią kelionę po Indiją ir Nepalą, apie šių šalių žmonių gyvenimo būdą, sunkiai suprantamą europiečiui.

Paroda „Eterio sūkuriai“ Kazitiškio bibliotekoje veiks visą spalio mėnesį. Kviečiame apsilankyti.

Kazitiškio bibliotekos bibliotekininkė Dalia Koršul

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.