Ateik, dovanosiu ir Tau!

Už lango – ruduo. Spalio 25-osios popietę Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vidiškių filialas pakvietė į savo pirmąjį renginį naujose erdvėse.

Čia ir susirinkta jaukiai pabūti kartu, pasidalinti širdžių šiluma, gera nuotaika, pabendrauti. Juk tam taip tinka Ilgėjantys  rudens vakarai.

Tą dieną bibliotekoje svečiavosi Ignalinos krašte gimęs ir augęs, dabar Švenčionėliuose gyvenantis Algis Jakštas. Jautrumu ir nuoširdumu persmelktomis eilėmis poetas Algis Jakštas kvietė susirinkusius prisiliesti prie žmogiškumo klodų į kuriuos telpa sielas virpinanti meilė, gimtųjų namų ilgesys, gyvenimo kely sutikti žmonės, meilė gimtajai žemei, savo rankomis pasodintam medžiui, senam vaikystės suolui.  Į popietę susirinkęs didelis Algio Jakšto poezijos gerbėjų būrys negailėjo aplodismentų ir gėlių.

Gitaros muzika ir savo kūrybos dainomis susirinkusių širdis sušildė Ignalinos rajono savivaldybės mero patarėja Indrė Gruodienė. Skambėjo romantiškos dainos  apie rudenį, apie vasarą. Tokios paprastos ir  nuoširdžios, kaip ir pati jų kūrėja Indrė.

Bibliotekininkė Dalė Švilpienė  širdingai dėkojo visiems susirinkusiems, visiems, kurie pagelbėjo įsikurti, atlikti reikalingus darbus. Vidiškių biblioteka ir Ignalinos rajono kultūros centro padalinys neseniai persikėlė į Vidiškių gimnaziją. Dabar abi įstaigos įsikūrė jaukiose, šviesiose patalpose. Jų pristatymo renginyje dalyvavo savivaldybės, seniūnijos, gimnazijos, bendruomenės atstovai, kolegos, bičiuliai. Įkurtuvės buvo linksmos – su gėlėm, dovanom ir gražiais palinkėjimais.

Rajono meras už jautrų renginį  ir širdis paliečiančią kūrybą  dėkojo Indrei Gruodienei ir Algiui Jakštui ir jiems įteikė gėlių. Taip pat apdovanojo įstaigų šeimininkes. Renginyje viešėjo ir vidiškietis vicemeras Vaidotas Židanavičius, savivaldybės tarybos narys Giedrius Palenčius, Vidiškių bendruomenės pirmininkė Stasė Savičiūnienė. Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė  linkėjo gražios bendrystės po vienu stogu ir kultūros darbuotojoms, ir gimnazijos direktorei.  Seniūnas Alfredas Aškelėnas džiaugėsi, kad abi kultūros darbuotojos  surado šiltas ir šviesias erdves, kad jau nebereikės šalti senose patalpose. Vidiškių gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė bibliotekai dovanojo knygą su paslaptimi, kultūros įstaigai – žibintą su palinkėjimu, kad jaunoji karta būtų vedama šviesos ir kultūros keliu.  Savo koleges taip pat sveikino Ignalinos viešosios bibliotekos darbuotoja Rimutė Kindurienė, Kultūros centro vadybininkė Donata Šimkūnaitė bei kultūros darbuotoja  Viktorija Čibirė.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.