Baigiamasis projekto „Draugoteka“ renginys

Lapkričio 9 dieną Ignalinos viešosios bibliotekos Atradimų erdvėje įvyko Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos su partneriais vykdomo projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ baigiamasis dalyvių apdovanojimų renginys. Projekto partneriais tapo iš viso 39 Lietuvoje esančios bibliotekos, tarp jų ir Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Nuotaikingai nusiteikęs renginio vedėjas Valdemaras Liudvinavičius pasitiko Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos 7a klasės mokinius smagia užduotimi prabudimui: septintokai piešė savo arba draugų portretus ant popierinių lėkštelių, iškėlę jas virš galvų. Po smagaus žaidimo, jau visiškai „atsibudę“ moksleiviai dalyvavo 20-ies klausimų viktorinoje apie „Draugotekos“ mobiliąją programėlę ir jos personažus, knygomatą, vykdomas edukacijas ir knygas. Teisingai atsakiusiems daugiausiai klausimų buvo įteikti projekto organizatorių įsteigti prizai: drobiniai maišeliai su „Draugotekos“ logotipu bei jame esančiais stalo žaidimais ir knygomis. Paguodos prizus buvo gavo ir mažiau teisingų atsakymų pateikę renginio dalyviai.

Dėkojame organizatoriams bei renginio vedėjui Valdemarui už suteiktas smagias emocijas ir puikiai praleistą laiką kartu!

P. S. Nors renginys buvo baigiamasis, tačiau edukacijos dar nesibaigia. Kviečiame visus 5-8 klasių mokinius ir jų mokytojus registruotis į šias edukacijas.

Daugiau apie „Draugoteką“: https://www.pavb.lt/2023/01/nauja-mobilioji-programele-draugoteka-vaikus-ir-jaunima-pazaisti-kviecia-bibliotekos/

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.