„Draugotekos“ edukacijos Vidiškių gimnazijos mokiniams

Lapkričio 14, 16 ir 17 d. bibliotekoje lankėsi Vidiškių gimnazijos 6, 7 ir 8 klasių mokiniai kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Danguole Šalkauskiene ir dalyvavo dviejose „Draugotekos“ edukacijose. Edukacija „Jonas ir rūpesčių sprendimo būdai knygose“ supažindina su literatūra, pasakojančia apie rūpesčių kamuojamus jų bendraamžius, „Luna ir nepaprastos knygų herojų savybės“ – su literatūra, kurioje kalbama apie teigiamus ir neigiamus personažus, jų savybes.  Užsiėmimo metu buvo atliekamos įvairios kūrybinės užduotys, kurios padeda laisviau ir drąsiau reikšti mintis, diskutuoti apie savo ir kitų asmenų emocinę būklę, rūpesčius. Moksleiviai taip pat mokėsi susitapatinti su personažais, kritiškai vertinti savo asmenines vertybes, savybes, nagrinėjo žaidimo ir knygų herojų portretus, charakterius. Ieškojo teigiamų ir neigiamų personažo ir knygų herojaus savybių įvairiose gyvenimiškose situacijose. Kurdami superherojų mokiniai bandė geriau suprasti savo vertybinę sistemą, įsivaizduodami, kaip jie pasielgtų vienoje ar kitoje situacijoje ir kokios savybės tam padėtų, o kokios trukdytų. Šiuos užsiėmimus paįvairino susipažinimo žaidimai, kuomet klasės draugai galėjo vienas apie kitą sužinoti daugiau.

Projektą „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ vykdo Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka. Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka yra šio projekto partnerė. Nors lapkričio 16 d. Panevėžyje įvyko šio projekto baigiamasis renginys, tačiau 5–8 klasių jaunimas dar 5 metus galės dalyvauti „Draugotekos“ edukacinėse programose. Registruotis į edukacijas galima telefonu +370 686 54840.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.