Susitikimas su rašytoju P. Juodišiumi Ceikinių bibliotekoje

Lapkričio 16 d. Ceikinių bibliotekoje prasidėjo nuotaikingu rytmečiu, nes mūsų laukė susitikimas su vaikų rašytoju, dailininku ir muzikaliu edukatoriumi Pauliumi Juodišiumi. Drauge Ignalinos Česlovo Kudabos gimnazijos Ceikinių skyriaus priešmokyklinės ir ikimokyklinės grupės mokiniais  dalyvavome išradingose vaizduotės lavinimo kūrybinėse dirbtuvėse – „Išminkyk savo mintis“ – kūrėme įvairias išgalvotas būtybes, kurias rašytojas atvaizdavo piešdamas ant lentos. Suteikėme joms veiksmo, pagyvindami skambiais ir išradingais muzikiniais garsais.

Kūrybingasis svečias paragino mokinius sukurti nebūtą istoriją su pačių vaikų išgalvotais stebuklingais veikėjais. Taip atsirado Morkus, krečiantis įvairias išdaigas ir gyvenantis negyvenamoje saloje, o taip pat jo sesė Raja, jie   buvo geriausi draugai ir dainavo smagią dainą: „Gerą turėti draugų, be draugų nesmagu.“

Kūrybinių dirbtuvių metu  tikrai „minkė“ savo mintis, galvojo, fantazavo, kūrė, linksmai dainavo. Paaiškėjo, kad kurti pasaką yra visai nesunku, ypač drauge su smagiu kolektyvu, o kūrimo procesas labai malonus ir įtraukiantis užsiėmimas.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.