Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena

Sausio 13-osios išvakarėse Laisvės gynėjų dienai skirtas renginys vyko Vidiškių gimnazijoje. Iš ryto Vidiškių biblioteka jungėsi prie pilietinės akcijos „Pergalės šviesa“ ir languose dešimčiai minučių įžiebė atminimo žvakeles. Tai svarbi akimirka, kuri rodo mūsų pagarbą tiems žmonėms, kurie 1991metų sausį iškovojo Lietuvos Laisvę.

Vidurdienį mokyklos bendruomenė, Vidiškių kaimo biblioteka ir kultūros centro padalinys pakvietė vidiškiečius ir svečius į bendrą renginį ,,Atminty išliksite amžinai”.  Pradžioje tylos minute pagerbti tie, kurie žuvo už laisvę. Vidiškietis Aidas Dolotovas,  tų lemtingų dienų liudininkas, priminė ir papasakojo apie Lietuvai svarbius įvykius, apie patirtą jausmą, kaip būni drauge su kovotojais. Juk gyvas žodis tai liudijimas, kuris leidžia iš naujo pajausti didžiausią vertybę – Laisvės troškimą.

Renginyje dalyvavęs Ignalinos rajono savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius priminė, kad 1991 m. sausio 13 d. krauju apginta nepriklausomybė – tai galimybė toliau siekti istorinio teisingumo ir laimingos ateities. Juk iškovota laisvė yra tikrasis žmonių ir tautos gerovės šaltinis.

Mokytojos D. Bajoriūnienės parengti mokiniai deklamavo eiles, skirtas šiai reikšmingai datai, bibliotekininkė Dalė Švilpienė perskaitė H. Nagio eilėraštį ,,Lietuvai“, Viktorija Čibirė pakvietė susirinkusius susikibti rankomis ir kartu atlikti E. Masytės dainą ,,Laisvė“.

Šis minėjimas  primena, kad tik kasmet prisimindami, mes nepamiršime, kad turime būti dėkingi už laisvę.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.