Sausio 12-ąją – laisvės gynėjų dienos minėjimas „Viltis – laisvei“

Ceikiniuose laisvės gynėjų dienos minėjimas „Viltis – laisvei“ prasidėjo himno giedojimu (vedė Janina Tuskenienė). Vėliau prisiminti sausio 13-osios įvykiai ir istorinės 1991-ųjų metų aplinkybės. Tomis dienomis iš visos Lietuvos į Vilnių rinkosi žmonės palaikyti savo valdžią ir nuo galimo puolimo ginti Aukščiausiąją Tarybą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, Televizijos bokštą. Lietuvos žmonės parodė didžiulį ryžtą ir susitelkimą, jie dieną-naktį budėjo prie saugomų pastatų. Visus, jaunus ir senus, saugančius valstybinės reikšmės pastatus, vienijo bendras tikslas – nepasiduoti ir apginti savo pasiryžimą gyventi laisvėje. Tylos minute renginyje pagerbtos sausio 13-osios aukos, jautriais žodžiais į visus kreipėsi seniūnas Saulius Zabolevičius.

Muzikinę-literatūrinę programą šiai progai parengė grupė „DivErsa“, folkloro kolektyvas „Serbenta“, šaunieji mokinukai  ir Emos Trapikienės bei Alvydo  Balčiaus duetas.

Į kūrybines dirbtuvėles pakvietė bibliotekininkė  Ona Martinėnienė, ji, kartu su vaikais, gamino darbelius su lietuviška atributika. 

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.