Paroda „Pavasario belaukiant“

Meikštų bibliotekos erdves užpildė šiltos ir jaukios spalvos, nuostabūs ornamentai ir gražūs gamtos vaizdai, nes čia eksponuojama Rimšės miestelio gyventojos Elvyros Černiuvienės iš vilnos veltų paveikslų paroda „Pavasario belaukiant“. Paveikslai tarsi šildo. Kai už lango žiema, švelnumu dvelkiantys vaizdai ir tarsi iš po sniego bundančios gėlės kviečia laukti pavasario. Paveikslų kolekcijoje gausu gamtos vaizdų, margaspalvių gėlių, peizažų ir visa tai autorė nupiešė ne dažais, o vilnos sruogelėmis. Kaip sako pati Elvyra: „Vilna yra jauki ir šilta medžiaga, su ja dirbant atsipalaiduoji, medituoji, ją gera dėlioti, maišyti ir gauti norimą rezultatą“.

Elvyra labai kūrybingas žmogus. Ji ne tik kuria paveikslus iš vilnos, bet ir riša verbas, fotografuoja  gamtą, nuolat ieško ir išbando įvairias rankdarbių technikas. Nuolat dalyvauja įvairiose parodose, konkurse „Aukso vainikas“, surengta ne viena jos personalinė paroda. Jos darbai kuria gerą nuotaiką, tarsi sušildo aplinką, kviečia gėrėtis gamtos vaizdais.

Apsilankykite Meikštų bibliotekoje ir susipažinti su Elvyros kūryba, paroda bus eksponuojama iki vasario pabaigos. Kovo mėnesį paroda atkeliaus į Rimšės biblioteką, o visi norintys galės susitikti su autore.  

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.