„Draugotekos“ edukacija Č. Kudabos gimnazijos mokiniams

Kovo 8 d. Ignalinos Č. Kudabos gimnazijoje vyko edukacinės programos „Draugoteka“ veiklos 5-tų klasių mokiniams. Pradžioje bibliotekininkės, pasitelkdamos siūlų kamuolį susipažino su mokiniais ir jų pomėgiais. Susimezgęs voratinklis leido pamatyti, kad kiekvienas iš mūsų esame skirtingi, bet mus gali vienyti bendri pomėgiai, hobiai. Taip galime nesijausti vieniši, o susirasti draugų pagal pomėgius.

Edukacijoje mokiniai susipažino su 2 personažais – Saule ir Jonu. Užsiėmimo metu buvo atliekamos įvairios kūrybinės užduotys, kurios padeda laisviau ir drąsiau reikšti mintis, diskutuoti apie savo ir kitų asmenų emocinę būklę, rūpesčius. Mokiniai turėjo pažvelgę į šiuos du personažus pasakyti, kokiomis jie savybės galėtų pasižymėti iš pirmo žvilgsnio ir kokių problemų arba rūpesčių jie gali turėti. Vėliau buvo perskaityti trumpi šių herojų aprašymai ir tuomet jaunuoliai turėjo reflektuoti, kaip skiriasi įspūdis apie žmogų jį pamačius ir daugiau apie jį sužinojus. Bibliotekininkė Rūta trumpai pristatė dvi knygas: Daina Opolskaitė „Kur dingo Edvinas Kratas“ ir Alan Marshall „Aš moku šokinėti per balas“, kuriose yra pasakojama apie negalią turinčius,  rūpesčių kamuojamus knygų herojus ir jų bendraamžius. Moksleiviai taip pat mokėsi susitapatinti su personažais, kritiškai vertinti savo asmenines vertybes, nagrinėjo žaidimo ir knygų herojų portretus, charakterius. Pabaigoje kiekvienas užrašė po jį kamavusią problemą, sustoję ratu jie „išmetė“ savo problemas į rato vidurį, tuomet kiekvienas turėjo paimti po draugo problemą ir padėti jam ją išspręsti.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.