Europa iš arti

Minint Europos dieną Rimšės biblioteka pakvietė savo bendruomenę švęsti kartu – juk tai svarbi tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę. Lietuvai šie metai taip pat išskirtiniai, nes švenčiame 20-ties metų Lietuvos narystės Europos Sąjungoje jubiliejų. Ta proga bibliotekoje organizuotas informacinis renginys – susitikimas su europarlamentaru Broniumi Rope.

Svečiui buvo užduota nemažai klausimų. Visus domino kaip vyksta darbas Europos Parlamente, kiek užtrunka įstatymų priėmimas, kokią sritį europarlamentaras atstovauja ir kokius klausimus sprendžia.

B. Ropė labai išsamiai atsakė į visus klausimus, įdomiai papasakojo apie savo darbą parlamente, bendrai apžvelgė Europos politiką, pateikė nemažai naudingos statistikos. Daug dėmesio buvo skirta kaimo žmonių  ir žemdirbių aktualijoms, kalbėta apie darbo svarbą atstovaujant mūsų šalies gyventojų interesus Europos parlamente.

Šventės proga  bibliotekoje pristatytos dvi parodos: N. Trinkūnienės tapytų darbų paroda „Žydinti dovana” ir fotografijų paroda „Parubežiniai“ (nuotraukos iš tarptautinio fotografijos plenero, vykusio Daugėliškio krašte).

Dėkodama visiems dalyvavusiems susitikime, bibliotekininkė pakvietė visus pritaikyti gautas žinias ir sudalyvauti Europos egzamine, kuris vyks gegužės 9 d.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.