Literatūros ir gamtos valandėlė Vidiškių bibliotekoje

Saulėtą gegužės 15-osios rytmetį Vidiškių darželinukai  vedini auklėtojų  Ritos Krasienės, Irutės Drūteikienės  bei auklytės Aušrelės su pakilia nuotaika atskubėjo į kaimo biblioteką.

Tą dieną biblioteka vaikučius pakvietė į literatūros ir gamtos valandėlę.

Bibliotekininkė Dalė  supažindino mažuosius su gamtininko, rašytojo Salemono Paltanavičiaus kūryba ir paskaitė ištraukų iš rašytojo išleistos knygos vaikams „Eime į gamtą“. Valandėlės metu mažieji klausėsi pasakojimo apie tai, ką dabar galima rasti gamtoje, kaip ją saugoti ir  kaip reikia elgtis miške.

Aptarę rašytojo kūrybą visi nutarė pabūti gamtoje. Nuostabiomis giesmėmis paukšteliams sveikinant pavasarį vaikai apžiūrėjo žydinčias gėles, kurios puošia Vidiškių gimnaziją, susipažino su aplink augančiais medžiais, stebėjo jų spalvas, lapų formas. Įkvėpti pavasarinio gamtos grožio darželinukai  pažadėjo sukurti nuotaikingų darbelių ir nupiešti piešinėlių.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.