Aplankykite Ugnės Žilytės parodą ir kūrybines dirbtuves

Ugnė Žilytė gimė 1979 m. Vilniuje. 1997 m. baigė Nacionalinę Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų  mokyklą, grafikos specialybę. Vilniaus dailės akademijoje studijavo grafiką – estampą, 2004 m. įgijo menų magistro laipsnį. Dėsto akademinį piešimą ir grafiką Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. 2015–2021 m. buvo kultūros žurnalo „Literatūra ir menas“ dailininkė. Lietuvos dailininkų sąjungos narė, nuo 2014 m. „Slaptųjų piešėjų draugijos“ narė. Dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje nuo 2001 m., grafikos meno bienalių ir kitų konkursų laureatė.

Žilytė daugiausia kuria didesnio formato estampų ciklus, tačiau nuolat dirba ir mažosios grafikos srityje. Kasmet sukuria po keletą grafikos miniatiūrų, daugiausia – ekslibrisų. Daugelis jų – dailininkės draugų, kolegų, garsių Lietuvos žmonių ir menininkų ekslibrisai. Pastaraisiais metais sukurti ekslibrisai sėkmingai dalyvauja parodose ir tarptautiniuose konkursuose, ne vienas darbas pelnė apdovanojimų ir prizų, tarp jų ir 2018 m. sukurtas prof. Liudo Mažylio ekslibrisas.

Žilytė kuria estampus giliaspaudės technikomis ir litografija. Dailininkė taip pat iliustruoja knygas, kuria pašto ženklus, tapo aliejumi.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.