Naujojo Daugėliškio bibliotekoje lankėsi dailininkai

Daugėliškio krašto bendruomenės pakviesti, Ignalinos rajone lankėsi žinomi Lietuvos karikatūristai, šaržistai, tiesiog – dailininkai: Jonas Varnas, Jonas Lenkutis, Kęstutis Šiaulytis, Ramūnas Vaitkus bei žurnalistas Domijonas Šniukas. Aplankę Paliesiaus dvarą svečiai skubėjo į Naujojo Daugėliškio biblioteką susitikti su humoro mėgėjais. Buvo pristatyta karikatūrų paroda, skirta Lietuvos narystės ES 15-osioms metinėms. Svečiai pasakojo apie karikatūros žanro ištakas Europoje ir Lietuvoje, dalinosi prisiminimais apie satyrinio žurnalo „Šluota“ laikus. Menininkai ne tik įdomiai pasakojo, jie čia pat ėmė baltą lapą popieriaus ir piešė draugiškus klausytojų šaržus, sukeldami juoką ir linksmą nuotaiką.
Dvi bendravimo valandos prabėgo nepastebimai. Prasidėjo „dovanų lietus“. Į renginį atvykusi savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė dėkojo svečiams ir įteikė šviežiai išleistą knygą „Ignalinos kraštas“. Žurnalistas D. Šniukas bibliotekai padovanojo savo knygas „Juozas Olinardas Penčyla: šaržų karalius“ bei „Žurnalistikos lankose“, Jonas Lenkutis – nuotaikingų karikatūrų parodų katalogus bei dar retkarčiais, jo iniciatyva, leidžiamą „Šluotos“ kalendorių. Linksmas renginys – linksmos ir dovanos. Svečiams bibliotekininkė įteikė simbolinę šluotą, bendruomenė – morkas, kad dailininkai dar ilgai gerai matytų, kitas krašto žemės gėrybes, mokyklos moksleiviai „dėdėms“ dovanojo molines baltas lelijas.
Niekas neskubėjo skirstytis, kiekvienas norėjo išeiti su savo linksmu portretu.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.