Bažnytinių žvakių liejimas Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre Tverečiaus krašto bendruomenei

Liepos 19 d. tverečėnai po mišių  Tverečiaus Švč. Trejybės bažnyčioje klausėsi švietėjiškos paskaitos „Bažnyčios pastatų simbolika nuo Apaštalų laikų ir dabar “, kurią skaitė lektorius, VDU  Katalikų teologijos fakulteto dekanas, doc. dr. Benas Ulevičius. Tai Ignalinos savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Bažnyčių istorija žadina vaizduotę“ renginys. Dar vienas projekto renginys, rugsėjo 3 d.,  Tverečiaus krašto bendruomenei vyko  Švenčionių r. Kaltanėnų ugdymo ir turizmo centre. Čia organizuota  edukacijų ciklo „Senųjų Aukštaitijos amatų paslaptys“ edukacija „Žvakių liejimas“. Užsiėmimo pradžioje metodininkė Danutė Rastenienė pristatė  filmą „Žvakės atsiradimo paslaptis“. Po filmo peržiūros ji papasakojo apie žvakių liejimo būdus,  kaip iš pakulų nuvyti ar lininių siūlų susukti knatą (dagtį). Vėliau pasiūlė dalyviams patiems pabandyti lieti vaško žvakes senuoju pylimo būdu. Edukacijos pabaigoje buvo žiūrimas filmas „Vaško žvakės gaminimas namų sąlygomis“, kuriame buvo rodoma, kaip galima pasigaminti žvakes namie.

Tverečiaus krašto bendruomenės nariai dėkingi Danutei už kantrybę, o edukacijos metu sukurtos žvakės bus dovanojamos bažnyčioms.

Dietkauščiznos filialo vyrenioji bibliotekininkė Vanda Lazareva

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.