Pirmieji projekto „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei 2“ susitikimai

Birželio 1–2 dienomis vyko pirmieji projekto „Menų dūzgės kūrybingai vaikystei-2“ susitikimai, kuriuose dalyvavo Ignalinos Č. Kudabos progimnazijos pradinukai. Birželio pirmąją vaikų laukė susitikimas su Alytaus lėlių teatru „Aitvaras“. Teatro aktorė pristatė programą pagal Loretos Kavolės knygą „Pašėlusiai keista kelionė“. Istorija apie baimes ir kaip jų atsikratyti vaikams labai tiko ir patiko. Aktorė pasakojo, kaip baimes geriausia įveikti, kaip su jomis susidraugauti. Vaikų laukė viena ilga, kvapą gniaužianti kelionė, padėsianti nedrąsiems atsikratyti baimių. Visiems, o ypač nelabai drąsiems, aktorė linkėjo svajoti ir nebijoti. O jei netyčia pasidarytų baisu, sušukti: „Zilba zilba, drum tata drums!“ – ir baimės spruks į šalis.

Birželio 2-ąją vyko susitikimas su aktoriumi Pauliumi Valaskevičium ir kompozitore Deimante Ponelyte. Jie į Ignaliną atvežė visiškai „šviežią“ ir dar niekur nerodytą programą spektaklį-pokalbį „Ypatingas“, pagal Modestos Jurgaitytės knygą. Ši, vaikams skirta, jautri ir ypatinga istorija pasakojo apie berniuką Juozapą, kurio širdis plaka ne jo krūtinėje, kaip įprasta, o ant jos. Spektaklio metu buvo nagrinėjama patyčių problema, kalbama apie kiekvieno iš mūsų išskirtinumą ir apie tai, kaip gyventi būnant kitokiu. Vaikai įsitraukė į pokalbį, diskutavo, kaip surasti jėgų būti kitokiu, kodėl svarbu tikėti savimi ir priimti save tokį, koks esi. „Mes visi esame labai ypatingi ir visi – labai reikalingi“, –  akcentavo aktorius Paulius. Neprailgęs susitikimas palietė daugelio vaikų širdis, jie jautriai sutiko ir išgyveno istoriją. Susitikimo pabaigoje aktorius dovanojo bibliotekai ir mokyklai po knygelę, kad galėtų vaikai, dar kartą perskaityti šią istoriją ir ją pajausti.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba
Projektą remia UAB Alauša

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.