Pažintis su Rainiuku Pikseliu ir pradinuku Petriuku

Vasario 5 d. popietę Ignalinos viešojoje bibliotekoje lankėsi svečiai su gražia programa, tai knygų autorius Gintaras Kaltenis ir iliustratorė, dailininkė Rita Anskaitienė. Bibliotekoje jie pristatė parodą apie Rainiuką Pikselį ir pirmoką Petriuką, kurią galima bus aplankyti iki kovo 1 d.

Renginį vedė ir nuostabiais muzikos garsais dalinosi VRM orkestro vyr. dirigentas, skaitovas Eimantas Anskaitis. Rašytojas G. Kaltesnis kalbėjo apie skaitymo svarbą, rašymą, kaip gimė idėja kurti knygų seriją apie Rainiuką-katiną Pikselį.  Tai kelioninių nuotykių knygos, kurios skirtos žingeidiems ir smalsiems vaikams, jaunimui ir netgi suaugusiems. 2018 metais  išėjo pirmoji knyga „Rainiuko Pikselio kelionės po Lietuvą“. 2020 metais skaitytojus pasiekė atroji knyga „Rainiuko Pikselio ir pradinuko Petriuko nuotykiai Londone“. Knygoje kalbama apie emigraciją. Katinas Pikselis kartu su Petriuku vyksta į Londoną surasti ir kviesti grįžti namo į Lietuvą augintinius, o paskui juos norės grįžti ir jų šeimininkai. Knygoje pilna detektyvinių nuotykių, edukacinių elementų, svarbių, lankytinų vietų aprašymų bei detalių piešinių.

Profesionali animatorė R. Anskaitienė puikiai papildė tekstą iliustracijomis, nuo kurių sunku atitraukti akis.  Ji papasakojo vaikams  animatorės darbo subtilybes, kaip sekėsi  atvaizduoti katino keliones bei nuotykius, todėl šią knygą galima skaityti ir piešiniais. Renginio dalyviai galėjo pasiklausyti ir pasižiūrėti knygos ištraukos videoskaitymą.  Ištraukas skaitė E. Anskaitis.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.