Didžiasalio bibliotekoje pokalbis apie verbas

Gausiai susirinkę į Didžiasalio biblioteką „Išmaniojo Mįsliuko 27“ būrelio vaikai susipažino su Gavėnios pabaigos ir Velykų laukimo tradicijomis bei papročiais, aptarė  artėjančio  Verbų sekmadienio reikšmę. Būrelio  vadovė Aldona Misiūnienė  mokinius išmokė pasigaminti tradicinę aukštaitišką verbą, vėliau vaikai ją ir nupiešė.  Bibliotekininkė Gintarė  Jurgelėnienė, naudodama vaizdinę medžiagą, papasakojo iš kur verba kilo, koia jos reikšmė, kuo skiriasi verbos skirtinguose Lietuvos regionuose. Visą užsiėmimą buvo kalbama apie senųjų tradicijų svarbą, perėmimą ir saugojimą.

Susirišti verbą dar tik pusė darbo, todėl vaikai buvo paraginti ją ir pašventinti  Verbų sekmadienį bažnyčioje, kad ji įgautų visas jai priskiriamas galias.

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.