Skaitytojų klubo išvyka į Anykščius

Skaitant A. Baranausko „Anykščių šilelį“ Rimšės ir Meikštų bibliotekų  skaitytojų klubų nariams kilo mintis aplankyti poeto gimtinę, pamatyti vietą, kur buvo parašytas šis nuostabus kūrinys.

Anykščiuose savo pažintį su poetu pradėjome nuo A. Baranausko klėtelės aplankymo, vėliau užsukome į  rašytojo A. Vienuolio-Žukausko muziejų, klausėmės įdomaus gidės pasakojimo apie rašytojų  gyvenimus ir kūrybą. Likome sužavėti muziejuje eksponuojama S. Petraškos akmens tapybos darbų paroda – menininkas sukūrė savo unikalius paveikslus  iš  akmens miltelių. Vėliau  aplankėme aukščiausią Lietuvos bažnyčią, užsukome prie Puntuko akmens.

Miško pavėsyje, pasilėpus nuo kaitrios saulės, visai kitaip, gyvai ir tikroviškai  skambėjo poeto eilės:

„Ar miške aš čia stoviu, ar danguj ar rojuj?

Kur tik žiūri, vis gražu: žalia, liekna, gryna,

Kur tik uostai, vis miela: giria nosį trina….“

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.