Edukacija „Žvakidžių gamyba“

Ignalinos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Bažnyčių Istorijos žadina vaizduotę“ edukacijų ciklas „Senųjų Aukštaitijos amatų paslaptys“ pasiekė ir Grybėnų kraštą. Rugpjūčio 22 dieną rinkomės į Gedžiūnėlių  Švč.  Mergelės Marijos Sopulingosios bažnyčią. Čia vyko pažintinė ekskursija po bažnyčią ir sakralinės muzikos  valanda su Ignalinos Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijos šlovinimo grupe (vadovas V. Juodagalvis). Po šių renginių Grybėnų kaimo bendruomenė rinkosi į edukaciją „Žvakidžių gamyba“ su tautodailininke Nerija Daubare.

„Kiekvienas prisilietimas prie molio yra kitoks“, – sakė tautodailininkė. – Tai priklauso nuo nuotaikos, nuo molio pajautimo. Reikia pajausti ir atrasti kūrinio centrą ir tada leisti vaizduotei kurti.“ Kai Nerija išdalino medžio šakeles nustebome ir nesupratome kam jos reikalingos. Lipdėme linksmai, vieni į kitus pasidairydami ir pajuokaudami. Edukatorė vis drąsino, kad nebijotumėme eksperimentuoti ir fantazuoti. Ir po valandos darbo šakelės  virto meniškomis žvakidėmis.

Ačiū Nerijai Daubarei už naujus atradimus ir gerą nuotaiką. Darbas su moliu ir pati aplinka (edukacija vyko bažnyčios šventoriuje) nuteikė kūrybiškai. Edukacijos metu sukurtos žvakidės bus dovanotos bažnyčioms. Tikimės, kad mūsų darbai sugrįš į Gedžiūnėlių bažnyčią.

Grybėnų bibliotekos bibliotekininkė Dalia Koršul

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.