Projekto „Legendų ir liaudies pasakų svarba socialiniam suaugusiųjų besimokančiųjų reaktyvavimui ir „Covid-19“ pasekmių įveikimui“ iliustracijų konkurso parodos atidarymas ir nugalėtojų apdovanojimas

Birželio 7 dieną bibliotekoje pristatyta trijų mūsų krašto legendų  „Legenda apie Ignaliną”,  „Velnio pėda” ir „Legenda apie Trikalnę” iliustracijų paroda, kurios autoriai vyresnio amžiaus Ignalinos rajono gyventojai.

Legendų iliustracijų konkursas, prasidėjęs kovo 15 dieną, finišavo gegužės antroje pusėje. Sulaukta keturiasdešimties darbų, kuriuos atliko dvidešimt autorių iš Ignalinos, Ceikinių, Mielagėnų, Vidiškių, Gilūtų, Grybėnų, Didžiasalio, Tverečiaus, Kaniukų, Linkmenų.

Dalyvauti šiame konkurse buvo kviečiami asmenys nuo penkiasdešimties metų amžiaus. Džiaugiamės turėdami rajone daug kūrybingų žmonių, o ypač tais, kurie  priėmė šį iššūkį ir piešė legendoms iliustracijas. Tai – Natalija Juknevičienė,  Irena Skrebutėnienė, Regina Slabadienė, Rūta Juršienė, Renė Peciulevičienė, Danutė Rakickienė,  Danutė Gaidamavičienė, Mindaugas Milinavičius, Dalia Urbonienė, Virginija Stasiūnaitė, Aldona Jakubovskienė, Mamertas Papšys, Jolanta Grigienė, Gintarė Jurgelėnienė, Dalia Pajedienė, Jolanta Dzedulionienė, Nina Ananjeva, Albertas Danilevičius, Mantas Janušauskas,  Greta Kardelytė.

Norą dalyvauti konkurse išreiškė du autoriai gerokai jaunesni nei nurodyta taisyklėse, todėl jų darbais pasidžiaugta, bet jie nekonkuravo  su kitų autorių darbais.

Nugalėtojais tapo ir buvo apdovanoti:  Mamertas Papšys (“Legenda apie Ignaliną”),  Dalia Pajedienė (“Velnio pėda”),  Natalija Juknevičienė (“Legenda apie Trikalnę”). Jų iliustracijos jau išsiųstos į Slovėniją, kur bus leidžiama knyga.

Antroji vieta atiteko Virginijai Stasiūnaitei. Jos liustracijos papuoš 2023 metų bibliotekos leidžiamą kalendorių.

Trečiosios vietos laimėtojai – Aldona Jakubovskienė, Renė Peciulevičienė, Mindaugas Milinavičius.

Parodos atidarymo metu kalbėta apie projekto veiklas, pristatytas filmukas apie visų partnerių susitikimą ir mokymosi užsiėmimus Ignalinoje pernai metų rugpjūčio mėnesį, kalbėta apie legendas, liaudies pasakas, klausytasi Onos Jautakės 2021 metais sukurtos legendos  „Legenda apie Palūšę ir Lūšius”, pristatytos veiklos, kurios dar tik vyks – bus išleista knygelė su devyniomis liaudies pasakomis (po tris iš kiekvienos šalies partnerės), kurią papuoš  po 3 kiekvienos šalies iliustracijos, bus įrašyti devyni trumpi vaizdo įrašai (po tris iš kiekvienos šalies), kuriuose skambės mūsų krašto ir projekto partnerių legendos, liaudies pasakas.

Kviečiame aplankyti parodą Ignalinos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje  (II a. Atradimų erdvėje) iki birželio 30 dienos arba pasigrožėti darbais virtualioje parodoje, kuri yra talpinama bibliotekos tinklapyje ar mieste įrengtuose informaciniuose terminaluose.

Ignalinos krašto legendų iliustracijų paroda

Siekdama, kad svetainė sklandžiai veiktų ir pagerėtų Jūsų naršymo patirtis, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka naudoja slapukus. Jei sutinkate, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Pažymėtina, kad kai kurios svetainės dalys gali neveikti, kaip numatyta, jeigu nesutiksite su slapukų politika.